Eigenschappen van terrazzo

De mogelijkheden in kleurstellingen en de voordelen van een Terrazzo vloer zijn enorm. Vooral in gangen, keukens en badkamers kan een Terrazzo vloer een verrijking van uw interieur zijn.

Een Terrazzo vloer is:

 • Stijlvol 
  Naar onze mening is een Terrazzo vloer stijlvol omdat je door de combinatie van kleuren, mozaïeken en gekleurde banden een hele chique en stijlvolle uitstraling kunt creëren.
 • Tijdloos
  Door een neutrale kleurstelling te kiezen is het mogelijk de vloer met iedere soort van inrichting te combineren.
 • Hygiënisch
  Door het gladde, waterbestendige oppervlak en omdat er geen naden of voegen in een Terrazzo vloer zitten gemakkelijk te dweilen en dus zeer hygiënisch.
 • Makkelijk in onderhoud
  De vloer behoeft slechts een aantal keer per jaar met een soepele was te worden ingewreven. Verder kunt u de vloer gewoon met een sop van groene zeep regelmatig dweilen.
 • Slijtvast
  Doordat een Terrazzo vloer is gemaakt van natuursteenkorrels die gebonden zijn met cement is de vloer bij normale belasting onverslijtbaar. De vloeren in de oude stationshallen zijn slechts een klein voorbeeld hiervan.
 • Waterbestendig
  Een Terrazzo vloer is samengesteld uit korrels natuursteen gebonden met cement, waarbij de korrels zo dicht mogelijk tegen elkaar aan liggen. Hierdoor is de vloer zeer waterbestendig en dus uitermate geschikt voor in badkamers en toiletten.
 • Te repareren
  In terrazzo vloeren kunnen scheuren ontstaan door de wisselwerking tussen warm en koud maar ook door het verzakken van het gebouw. Deze scheuren zijn nagenoeg onzichtbaar te repareren. Ook een dof geworden vloer kan vrij eenvoudig weer gepolijst worden waardoor deze er weer als nieuw uit komt te zien. Zie: Restauratie